Koncerti

12.03.2013.

Bajaga i Instruktori večeras na Kališu Bajaga i Instruktori
foto: Longplay PR Photo
Bajaga i Instruktori večeras na Kališu

"U Donjem gradu kod brda za razmišljanje"

Bajaga i Instruktori jedan su od najznačajnijih i najomiljenijih domaćih bendova svih vremena. Funkcionišu bezmalo trideset godina tokom kojih su nam podarili devet studijskih i dva LIVE albuma, jedan EP i čak šest kompilacija. Ovi momci i njihova muzika bili su i ostali simbol dobrog i urbanog Beograda a taj duh su sačuvali i u godinama kad ga je bilo teško naći. Čuveni baršunasti Bajagin glas jednostavno ne može da vam dosadi a čitave armije fanova znaju sve njihove tekstve od reči do reči – bukvalno.

Ovaj pozamašni uvod nije ni blizu dovoljan da recimo nekome ko nije odavde objasni koliko je ovaj beogradski sastav važan za domaći rok i sve nas koji smo odrasli na njihovoj muzici, ali ipak stajemo ovde kako bismo vam napokon saopštili sjajnu vest: Bajaga i Instruktori spremaju veliki koncert koji je zakazan za 22. jun na Kalamegdanu na prostoru Donjeg grada.

Kako sami priznaju, ovo će biti jedan od najvećih koncerata u njihovoj karijeri i ujedno prvi put da će nastupiti na ovom mestu o kom godinama maštare.  Na bini će im se pridružiti i nekoliko njima (a i publici) dragih prijatelja, muzičara i bendova, ali za sada nismo uspli da dobijemo informaciju o kome se sve tačno radi. Ima vremena J

Da podsetimo, Bajaga i Instruktori su prošle godine izbacili svoje deveto studijsko izdanje „Daljina, dim, prašina“ a neke od pesama sa ovog albuma uveliko su postale hitovi i naravno da ćemo ih zajedno sa starim dobrim repertoarom slušati na Kališu u junu.

Karte u pretprodaji možete kupiti u periodu od 18. marta do 15. aprila po ceni od svega 900 dinara, odnosno 1300 za FAN Pit i 2500 za VIP tribine – na EVENTIM prodajnim mestima.

Vidimo se – naravno!

Ostavi
komentar

Povezano