Koncerti

12.02.2014.

Bajaga i Instruktori koncertima u Tvornici Kulture započinju veliku turneju Bajaga i Instruktori
foto: Longplay PR Photo
Bajaga i Instruktori koncertima u Tvornici Kulture započinju veliku turneju

Trideset godina karijere

Koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture 6., 7. i 8. marta, kultni sastav Bajaga i Instruktori, započeće veliku turneju koja će obići više kontinenata a kojom će obeležiti i proslaviti tri decenije od izlaska albuma "Pozitivna geografija" i od osnivanja benda.

Tri koncerta u Tvornici posvećena su cenjenom rok posleniku Draženu Vrdoljaku (1951-2008) zaslužnom što je tadašnji gitarista Riblje čorbe neposredno po izlasku "Pozitivne geografije" prvi samostalni koncert u karijeri održao 12. aprila 1984. godine u kultnom zagrebačkom klubu "Kulušić", koji je prethodio beogradskom (21. aprila u Domu Sindikata), gde je bend prvi put poneo ime Bajaga i Instruktori pozitivne geografije.

"Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me 'možeš da skupiš neki bend i dođeš?' Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri meseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću. Draženu dugujemo veliku zahvalnost", kaže Bajaga.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 120 kuna, dok će na dan svakog koncerta koštati 140 kuna, a mogu se kupiti u Tvornici kulture (Ljudevita Posavskog 1), i na prodajnim mestima Entria (www.entrio.hr) i Eventima (www.eventim.hr). Koncerte Bajage i Instruktora organizuje Tvornica kulture.

Ostavi
komentar