Koncerti

29.11.2021.

40 godina Električnog orgazma
40 godina Električnog orgazma

9. decembar, Kombank dvorana

Kultni bend Novog talasa, Električni orgazam, slavi 40 godina karijere koncertom u Kombank dvorani. Koncert je prvobitno bio zakazan za mart i april ali je zbog pandemije odložen na 9. decembar. 

 

,,Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za istoriju benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe grupe Leb i Sol u Domu sindikata (današnjoj Kombank dvorani) otišli u kafanu Mornar i tamo napravili Električni orgazam. Pored toga, u istoj dvorani je nedavno održana i premijera filma ,,Električni orgazam za ljude budućnosti", autorke Marije Vukić, pa mislim da je ta dvorana idealna za svečanost koja nas očekuje", kaže frontmen Srđan Gojković Gile uoči koncerta. 
 
,,Tog dana bili smo na koncertu grupe Leb i sol. Koncert je bio super, ali to nama, koji smo slušali to što smo slušali, s nabujalom tinejdžerskom energijom, jednostavno nije bilo dovoljno. Hteli smo nešto drugo i posle koncerta smo otišli u kafanu Mornar. Bila je, za to vreme jedna uobičajena situacija – nema konobara. Tako je i nastala jedna od naših prvih pesama, ,,Konobar" a te iste večeri nastao je i Električni orgazam," podseća Gile. 
 

 

Ostavi
komentar

Povezano