Klasika

14.01.2016.

Zimska čarolija u petak 15. januara u Filharmoniji Dirigent Srboljub Dinić sa orkestrom
foto: Nada Pleskonjić
Zimska čarolija u petak 15. januara u Filharmoniji

Glazunov, Glas, Pjacola, Vivaldi, Čajkovski

Kompozicije inspirisane zimom tema su prvog filharmonijskog koncerta u 2016. godini, koji je zakazan za petak, 15. januar (Kolarac, 20h).

Dirigent Srboljub Dinić i violinistkinja Tijana Milošević, izvešće sa orkestrom Filharmonije zimske teme iz opusa Glazunova, Glasa, Pjacole, Vivaldija i Čajkovskog.

“Veliko mi je zadovoljstvo što ponovo sarađujem sa Beogradskom filharmonijom, zato što su to izvrsni muzičari i moji prijatelji. Raduje me raznovrsnost programa čija je tematika vezana za ovo doba godine. Od baletske muzike Glazunova, preko popularnih dela Vivaldija, Glasa i Pijacole, do retko izvođene Prve simfonije Čajkovskog, za koju je potrebna velika discplina u sviranju”, kaže Srboljub Dinić, umetnički direktor i šef-dirigent Orkestra Pozorišta lepih umetnosti iz Meksiko Sitija.

Ciklus “Za megalomane” Beogradske filharmonije posvećen je publici kojoj ni previše muzike nije dovoljno. Nakon “zimske megalomanije”, za naredni koncert iz ovog ciklusa sprema se muzički maraton – svih pet Betovenovih klavirskih koncerata u izvođenju Alekseja Volodina, 13. maja, 2016. godine.

Ostavi
komentar