Klasika

27.05.2014.

Večeras (27. maj) prvi deo koncertne trilogije Nade Kolundžije Nada Kolundžija
foto: Guarnerius PR Photo
Večeras (27. maj) prvi deo koncertne trilogije Nade Kolundžije

„Moja mala koncertna antologija muzike za klavir“

Naša proslavljena pijanistkinja, Nada Kolundžija, će večeras (27.5.) održati koncert u galeriji „Artget“ Kultirnog centra Beograda, sa ciljem da se pomogne ugroženima od poplava!

Ona će predstaviti prvi ciklus trilogije „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir“, koja sardži klavirska dela nastala od 1926. godine, i koja sumira gotovo četiri decenije savremenog muzičkog stvaralaštva iz aspekta Kolundžije.

Ovaj prvi deo trilogije nosi naziv „Disidenti, molitva i bluz“, i nije slučajnost što se koncert održava na dan roođenja kompozitora Erika Satija, čije je stvaralaštvo naznačilo gotovo sve pravce koji su se pojavili u muzici XX veka. Druga dva koncerta će biti održana 21. juna i 28. jula, takođe u galeriji „Artget“.

Prvi koncert u Kolundžijinoj trilogiji prvenstveno je trebalo da se održi 17. maja, u okviru „Noći muzeja“, ali je zbog elementarnih nepogoda koje su pogodile našu zemlju i region nastup odložen. Ulaz na koncert je besplatan, ali se mole svi koji su u mogućnosti da umesto ulaznice pošalju SMS na 1003, čime direktno pomažu stradalima u poplavama.

Organizatori koncerta su Kulturni centar Beograda i Centar lepih umetnosti „Guarnerius“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Koncert počinje u 21 čas.

Ostavi
komentar