Klasika

24.06.2014.

Veče ruske muzike u četvrtak 26. juna u Guarneriusu Ansambl Taurunum
foto: Guarnerius PR Photo
Veče ruske muzike u četvrtak 26. juna u Guarneriusu

U četvrtak, 26. juna 2014. godine, sa početkom u 20 časova, kamerni gudački ansambl Taurunum će, zajedno sa svojim prijateljima, pevačkim društvom „Stanković“ i klavirskim triom „Dolče“, u Centru lepih umetnosti Guarnerius prirediti veče ruske muzike.

Taurunum, koji čine mladi nagrađivani gudači, učenici odseka za talente Srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ iz Zemuna i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, pripremili su program koji je posvećen istaknutim ruskim autorima, a svojim velikim delom, i muzici iz čuvenih ruskih filmskih klasika.

Publici će, uz dobro poznate kompozitore poput Šostakoviča i Hačaturijana, biti predstavljena i dela Georgija Sviridova, kao i jednog od najistaknutijih ruskih autora filmske muzike, Isaka Dunajevskog.

Koncert će otvoriti klavirski trio „Dolče“, za kojim će scenu Guarneriusa zauzeti 12-člani Taurunum, kome će se u drugom delu koncerta priključiti i hor Pevačkog društva „Stanković“.

Poseban kuriozitet koncerta će biti izvođenje čuvene pesme „Natali“, koju je pre tačno 50 godina pevao legendarni Žilber Beko, a kod nas, a i u Rusiji, pesmu je proslavio Đorđe Marjanović.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano