Klasika

17.04.2014.

Sopran Anais Lee dolazi u Beogradu Anais Lee
foto: Guarnerius PR Photo
Sopran Anais Lee dolazi u Beogradu

Trodnevna radionica za solo pevače u „Guarnerius“-u i Etnografskom muzeju

Jedna od najpoznatijih korejskih umetnica, Anais Lee, gostovaće krajem aprila u Beogradu, gde će u prostoru Centra lepih umetnosti „Guarnerius“ i Etnografskog muzeja održati trodnevnu radionicu za solo pevače!

Najbolji polaznici ove radionice imaće priliku da osvoje stipendiju za učešće na „IV Međunarodnom majstorskom kursu Narni 2014“, koji se održava u avgustu ove godine u Italiji, a imaćemo priliku da čujemo sve polaznike Lee-inog kursa na koncertu u „Guarnerius“-u 27. aprila, od 12 časova.

Anais Lee je imala svoj debi još 1989. godine u „Sejong“ teatru u Seulu, gde je briljirala kao Violeta u Verdijevoj „Travijati“. Na Međunarodnom takmičenju u Eni 1993. godine plasirala se u finale, a naredne godine je odnela pobedu na takmičenju „Voce Nuove“. Po završetku svojih specijalističkih studija na Konzervatorijumu „St Cecilia“ u Rimu sa najvišim pohvalama, ostala je da živi u Italiji, gde je snimala savremene muzičke komade za RAI, i odakle je nastavila da gradi svoju internacionalnu karijeru. Poslednjih godina ostvarila je značajne solističke projekte u Italiji, nastupala na velkim scenama Nemačke, Japana i Australije, i postala je umetnički direktor udruženja „Associazione Mozart Italia“, koje organizuje festivale, koncerte i master class kurseve kako u Italiji, tako i u inostranstvu.

 

Ostavi
komentar

Povezano