Klasika

28.02.2013.

Šopen na drugačiji način Chopin
Šopen na drugačiji način

Belgrade Chopin Fest

Beogradski Šopen Fest je manifestacija koja će se održati od 28.februara do 3. marta u organizaciji Muzičke Škole Stanković i umetničkog udruženja Kreartiva sa ciljem da se promovišu mladi pijanisti ali i klasična muzika generalno. U okviru festivala publika će imati prilike da vidi i čuje tri klavirska resitala, predstavu za decu "Čarolija uz Šopena" koja se igra u Narodnom Pozorištu i koncert u Domu Omladine pod nazivom "Šopen kao inspiracija".

Koncert "Šopen kao inspiracija" predstavlja klasiku na drugačiji način od onog na koji smo navikli. Poznate Šopenove kompozicije obrađene su za ovu priliku tako da ih izvode različiti instrumenti a izvešće ih mladi umetnici iz različitih muzičkih žanrova uključujući POP, Rock, jazz ali i klasiku naravno.

U okviru ovog koncerta nastupiće: Hor "Vox Slavicum", Irena Josifovska, vokalni duo Ivana Ristić i Nemanja Nikolić, Duo Moderato, Smilja i Marko Josifovski, Duo "Maske", gudački kvartet "Mistik", Ingmar piano duo, Pjevačka družina Svetlane Spajić, Saša Vasić, duo "Silent", Leontina Vukomanović, sastav "Jazz veze", Irena Blagojević i Jelena Jovović.

Koncert se održava u petak 1. marta sa početkom u 21h u Domu Omladine Beograd u sali Amerikana. Ulaznice za koncert prodavaće se na samom ulazu u salu i to u formi raznih artikala Fonda B92 tako da će sav prihod od kupovine ovih artikala biti namenjen fondu "Bitka za Bebe".

Vidimo se!

Ostavi
komentar