Klasika

07.02.2014.

Rusalka direktno iz Metropolitena za gledaoce Cineplexxa Rusalka
foto: Ken Howard
Rusalka direktno iz Metropolitena za gledaoce Cineplexxa

Subota, 8. februar od 19h

Bioskop Cineplexx u Delta City-u nastavlja sa fantastičnim prenosima opera uz jedne od najprestižnijih operskih kuća na planeti, Metropolitena.
 
U subotu, 8. februara, na programu je čuvena Rusalka Antonina Dvoržaka čija je radnja zasnovana na motivima iz slovenske mitologije, svetu vodenih i gorskih vila, veštica i gnomova.
 
Glavni pokretač radnje je neodoljiva želja najmlađe vile, Rusalke, da iskusi sladosti ljubavi, što je za njen ''status'' nemoguće, te zato mora da žrtvuje svoj glavni atribut - besmrtnost, a ukoliko ljubav ne uspe, moraće da večno pati.
 
Rene Fleming, jedan od najboljih pevačica na operskoj sceni današnjice, vraća se u ulozi usamljene vodene vile Rusalke. Uloga u Dvoržakovoj raskošnoj melodičnoj operi ujedno predstavlja jednu od najznačajnijih u njenog karijeri koju igra poslednjih 15 godina.
 
Janik Nežet Segin diriguje postavkom koja uključuje Pjotra Bečalu u ulozi zgodnog Princa, za kojim Rusalka čezne, Dolora Zadžek debituje u ulozi džangrizave barske veštice Ježibabe, dok je Emili Megi kao Strana Princeza,
Rusalkina rivalka, a Džon Relije je Rusalkin otac, Vodenjak.
 
Opera „Rusalka“ traje oko 240 minuta, scenograf je Gunter Šnajder Simsen, dok kostimografiju potpisuje Silvija Strahamer.
 
Prenos počinje u 19h.
 
 
Ostavi
komentar