Klasika

21.02.2013.

Premijera Čarobne Frule za decu Čarobna Frula
foto: Madlenianum PR
Premijera Čarobne Frule za decu

Madlenianum 24. februar

Mocartova opera Čarobna Frula je jedno od najvećih remek dela operske literature. Izvodi se u gotovo svim značajnijim svetskim operskim kućama a role iz ove opere sanjaju svi pevači. Prelepa muzika i mistični zaplet nikoga ne ostavljaju ravnodušnim a sigurni smo bi da i oni koji ne spadaju u velike operske poznavaoce, prepoznali mnoge arije iz Čarobne Frule.

Ljudi iz Madlenianuma su došli nedavno na sjajnu ideju da postave upravo ovu operu, ali u skraćenoj verziji i prilagođenu za predškolski i školski uzrast. Drugim rečima, ova predstava trebala bi da decu i mlade upozna sa divnim svetom operske i klasične muzike uopšte, da im razbije predrasude ako ih imaju i inspirišu ih na dalje istraživanje.

Ne samo da je kompletna radnja opere skraćena na svega sat vremena, kako bi bila bliska mlađoj publici, nego su i za sve uloge angažovani mladi i perspektivni pevači među kojima ima dosta onih kojima će ovo biti debitantski nastup. I još nešto veoma važno, iako je opera postavljena uz pratnju kompletnog orkestra, postoji i druga varijnta, samo sa klavirom, što otvara neograničene mogućnosti za gostovanja i prikazivanje ovog divnog dela u najrazličitijim salama.

Uloge tumače Aleksandra Jovanović, Sava Vemić, Jasmina Stojković, Branislava Podrumac  i mnogi drugi.

Premijera je zakazana za nedelju 24. februar.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano