Klasika

25.09.2014.

Placido Domingo 8. decembra u Kombank Areni! Placido Domingo
foto: Kombank Arena PR Photo
Placido Domingo 8. decembra u Kombank Areni!

Jedan od najčuvenijih glasova sveta, španski tenor Placido Domingo, nastupiće u Srbiji nakon više od dve decenije, u Kombank Areni, 8. decembra 2014. godine.

Dominga sa pravom nazivaju kraljem opere, istinskim renesansnim čovekom muzike i najvećim operskim umetnikom savremenog doba! Maestro Placido Domingo, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere!

Napunio je sedamdeset tri godine u januaru 2014, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne pokretljivosti savršeno se nadopunjuje sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću, mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta.

Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao! Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz Travijate, Artura iz Lučije od Lamermura, Don Hozea iz Karmen i mnoge druge operske likove.

Sa svojim čuvenim kolegama, Karerasom i Pavarotijem, 1990. godine spontano je osnovao Tri tenora i nastupajući svaki put sa ogromnim uspehom širom sveta, definitivno srušio barijere klasičnog izvođenja arija i približio svet opere širokom auditorijumu.

Ovo će biti jedinstvena prilika da 8. decembra u Kombank Areni, čujete uživo velikog Dominga!

Ulaznice uskoro u prodaji!

Ostavi
komentar

Povezano