Klasika

24.01.2014.

Pijanistkinja Ljubica Stojanović večeras od 20h u Guarneriusu Ljubica Stojanović
foto: PR Photo
Pijanistkinja Ljubica Stojanović večeras od 20h u Guarneriusu

Kraj drugog ciklusa nastupa najboljih studenata FMU-a

Mlada pijanistkinja Ljubica Stojanović će kao jedan od najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, večerašnjim (petak 24. januar) nastupom u Guarneriusu zatvoriti drugi po redu ciklus koncerata, koji su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i centar lepih umetnosti Guarnerius pokrenuli 2012. godine.

Podsećamo da je te godine 11 izuzetnih mladih muzičara dobilo priliku da kroz solistički resital u Guarneriusu, svoj talenat prikažu publici, a u toku 2013. centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije ugostio je još 15 studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a, sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje.

Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova koji nose imena naših istaknutih muzičara. Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ želi da skrene pažnju javnosti na mlade muzičare, da doprinese njihovoj afirmaciji i da im pruži šansu da publici prezentuju svoj izraziti talenat i dosadašnja umetnička dostignuća.

Na proleće ove godine počinje i treća serija druženja sa najboljim studentima FMU-a, u kojoj će do kraja godine biti predstavljeno 12 dobitnika nagrada iz fondova fakulteta. Pokrovitelj ciklusa koncerata je kompanija Nelt, a organizatori su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius.

Ljubica Stojanović, koja zaključuje drugu seriju koncerata, dobitnica je brojnih nagrada na uglednim takmičenjima i festivalima, od kojih izdvajamo prvu nagradu na "Grand Prix" takmičenju mladih pijanista sveta u Ženevi i drugu nagradu na Međunarodnom pijanističkom memorijalu "Isidor Bajić" u Novom Sadu.

Na koncertu u Guarneriusu Ljubica će izvesti dela Baha, Hajdna, Šopena i Prokofjeva.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ostavi
komentar

Povezano