Klasika

23.01.2018.

Orfej 26. januara na dan Madlenianuma Orfej, scena iz predstave
foto: Madlenianum PR Foto
Orfej 26. januara na dan Madlenianuma

Prva repriza Monteverdijevog remek-dela

Na Dan Madlenianuma, u petak, 26. januara u 19:30h, solisti i BAROKNI ORKESTAR NOVE BEOGRADSKE OPERE predstaviće prvu reprizu barokne opere "ORFEJ" italijanskog kompozitora Klaudija Monteverdija, koja je premijerno predstavljena u Beogradu i Srbiji u novembru prošle godine.
 
Opera "Orfej" komponovana je 1607. godine u Mantovi, a premijerno je predstavljena u Beogradu 18. novembra 2017, i to prvi put posle 410 godina! 
 
Izuzetan prijem kod publike i kritičara i kompletno rasprodana sala Madlenianuma u Zemunu dokaz je da su mladi umetnici iz zemlje i inostranstva uspeli da dočaraju duh opere sa početka 17. veka, a svi okupljeni oko naše priznate barokne solistkinje Marijane Mijanović i dirigenta Predrage Goste koji su osmislili operu, i uz izuzetnu režiju nagrađivanog nemačkog reditelja Daniela Pflugera. 
 
Na sceni su dominirali bariton Nikola Diskić (Nemačka/Srbija) u ulozi Orfeja, sopran Antonia Dunjko (Holandija/Hrvatska) u ulozi Euridike, kao i bas Marko Špehar (Nemačka) kao Karonte i Pluton, sopran Radoslava Vorgić (Nemačka/Srbija) kao Proserpina i Nimfa, tenori Marko Živković i Ljubomir Popović kao satiri i duhovi, mecosopran Dragana Popović kao Glasnica i Nada i mnogi drugi.
 
Ostavi
komentar

Povezano