Klasika

02.11.2016.

No Borders Orchestra i Dresdner Sinfoniker aghet
foto: universalmusic.rs
No Borders Orchestra i Dresdner Sinfoniker

Koncert u subotu u JDP-u

AGHET je umetnički projekat No Borders Orchestra i Dresdner Sinfoniker. Posvećen je sećanju na genocid nad Jermenima i apelu savremenom svetu da poveća svest o ljudima koji su i danas u progonu. 
Otuda odabir imena projektu - Aghet za prevod ima značenje velike nesreće ili ogromne katastrofe
 
Nove generacije koje osećaju eho nanetog bola, kao i onog koji se danas nanosi, udružile su se u ovom projektu i žele da se sličnomišljenicima obrate univerzalnim jezikom, posebno zbog toga što muzika neretko ima i lekoviti karakter. 
 
No Borders Orchestra i jeste nastao uz namere da doprinese pomirenju, konkretno bivših naroda Jugoslavije. Vrsni muzičari do juče zaraćenih zemalja ovoga puta udružuju se i sa drugim vrhunskim muzičarima kao što su iz Drezdenske simfonije. Biće tu solista iz Jermenije, Nemačke, ali i Turske. 
 
Pored muzičara No Borders Orchestra i Dresder Sinfoniker, u ovom internacionalnom ansamblu nastupiće i solisti iz Jermenije, Turske i Nemačke.
 
Program koji će biti predstavljen publici na sceni Ljuba Tadić, pre toga slušao se u halama Drezdena i Berlina, a nakon toga će odzvanjati Istanbulom i Jervanom. 
 
Koncert je u subotu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od 20h.
Ostale informacije možete naći na sajtu www.5novembar.rs.
NBO izdanje možete preslušati na ovom linku.
Ostavi
komentar