Klasika

20.08.2013.

No Borders Orchestra 21.8. u Ljubljani No Borders Orchestra
foto: www.universalmusic.rs
No Borders Orchestra 21.8. u Ljubljani

Promocija univerzalnih ljudskih vrednosti

Nakon otkrića super-talentovanog gitariste Miloša Karadaglića, novi dragulj klasične muzike sa ovihprostora, No Borders Orchestra je logičan sledeći korak za Universal Music Serbia koji upravo sa njima nastavlja svoj rad na repertoaru klasične muzike putem novog projekta zasnovanog na promociji univerzalnih ljudskih vrednosti. Nakon četiri godine poslovanja na teritoriji Zapadnog Balkana, Universal Music nudi još jedan primer posvećenosti razvoju talenata, umetnosti i kulture, istovremeno uspostavljajući najsavremenije poslovne standarde u industriji zabave. Zabava je uvek igrala važnu ulogu u najznačajnijim globalnim mikro-revolucijama koje su se zalagale za ljudska prava i slobode. U nastavku borbe protiv ograničenih umova, koristeći jedino oružje koje poznaje – muzičke instrumente i talenat, Universal Music se pridružuje razvoju projekta pod nazivom No Borders Orchestra.

No Borders Orchestra (NBO) su regionalni, izvangranični projekat sa kulturnim pečatom, zasnovan na univerzalnim ljudskim vrednostima; projekat koji je u osnovi baziran na neisključivosti na bilo kom planu: kulturnom, etničkom, verskom ili privatnom. On uključuje napore ka stvaranju društva koje je istinski otvoreno. NBO je istovremeno simbol i sredstvo prevazilaženja istorije nasilja, ugledni primer kako ljudi mogu da rade i žive jedni s drugima.

Pod umetničkom palicom međunarodno priznatog dirigenta Premila Petrovića, NBO je započeo svoju misiju na otvaranju prestižnog muzičkog festivala Beogradske Muzičke Svečanosti (BEMUS) 2012. Nepunih godinu dana kasnije, Universal Music Group, kao vodeća globalna muzička  kompanija staje uz NBO na njihovom prvom studijskom izdanju i misija se nastavlja.

Na turneji koja je upravo u toku, NBO će zemljama u okruženju predstaviti program koji će nesumnjivo posvedočiti o raznolikom i nadahnutom stilu ovog mladog orkestra i njihovoj nezaustavljivoj energiji. Uravnoteženim izborom, od starih i poznatih, do najsavremenijih dela klasične muzike, uz to i predstavljajući najzanimljivije kompozitore iz sa ovih prostora, ovim programom NBO nas vodi na proputovanje od istočne do zapadne kulture… za početak!

Koncerti su tokom prve polovine avgusta održani u Kotoru i Herceg Novom a sutra (21.8) je na redu i Ljubljana. Ukoliko ste u blizini, nemojte propustiti. Na programu su:

Sergej Prokofjev: Simfonija br. 1 (Klasična simfonija)

Isidora Žebeljan: Konji Svetog Marka

Hoakin Rodrigo: Koncert za Aranhues (solista Miloš Karadaglić, gitara)

Rihard Vagner: Zigfrid idila

Zoltán Kodály: Plesovi iz Galante

Ostavi
komentar

Povezano