Klasika

15.10.2013.

Nastavak velike turneje Jovana i Nade Kulundžije Jovan i Nada Kulundžija
foto: PR Photo
Nastavak velike turneje Jovana i Nade Kulundžije

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u organizaciji Centra lepih umetnosti Guarnerius, ovo proleće je obeležila velika turneja naših proslavljenih umetnika, violiniste Jovana Kulundžije i pijanistkinje Nade Kulundžije, koji su posetili 12 gradova Srbije i održali koncerte i majstorske radionice, a zbog velikog uspeha ovog projekta, koji su pratile ovacije, prepune sale i veliko interesovanje mladih muzičara, turneja se nastavlja i obuhvatiće još 10 srpskih gradova.

Jesenji deo turneje otvaren je gostovanjem u Zrenjaninu 14. oktobra, uslediće koncerti u Beočinu, u sredu 16. oktobra i Zaječaru u petak 18. oktobra a planirani su nastupi i u Smederevu, Knjaževcu, Nišu, Pirotu...

Na programu koncerata biće najlepše kompozicije velikana klasike - Baha, Krajslera, Sen-Sansa, Masnea i Sarasatea.

Pored koncerata, važan segment turneje je posvećen mladim talentima - učenicima muzičkih škola iz gradova domaćina, koji postižu najbolje rezultate i zaslužuju šansu da se predstave javnosti. Maestro Kolundžija će pre svakog koncerta održati besplatan majstorski kurs za najtalentovanije mlade violiniste, dok će na večernjem koncertu kao gost nastupiti najbolji đak muzičke škole sa bilo kog odseka, a po izboru škole. Na kraju turneje maestro Kolundžija će odabrati najdarovitije mlade muzičare, koji će dobiti priliku da nastupe u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

Ostavi
komentar