Klasika

22.06.2016.

Metropoliten na bis u bioskopu Cineplexx Toska, scena u III činu
foto: PR photo
Metropoliten na bis u bioskopu Cineplexx

Pravi san letnje noći

Drugu godinu zaredom svoje letnje noći možete upotpuniti repriziranjem opera u bioskopu Cineplexx u Ušće shopping centru. U periodu od 9. jula do 24. septembra, u okviru programa Metropoliten na bis, moći ćete da pogledate četiri najzapaženije Metropoliten opere prethodnih sezona.

Ovu alternativnu letnju sezonu otvoriće, 9. jula u 19h, opera „Toska“, italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija. Ovo delo govori o političkim i ljubavnim intrigama u vremenu borbe između bonapartista i njihovih protivnika. Ulogu markatne pevačice Toske igra Patrisija Rošet, a u ulozi njene ljubavi, slikara Kavaradosija, blista Roberto Alanja. Prava prilika da se uverite, ako već niste, zašto je ova opera u vrhu najomiljenijih i najviše izvođenih opera svih vremena.

Dve nedelje kasnije, na velikom platnu će zablistati fenomenalna Ana Netrebko u komičnoj operi „Ljubavni napitak“ Gaetana Donicetija, u paru sa Metjuom Polencanijem.

Posetioci Cineplexx bioskopa će takođe imati priliku da pogledaju Pučinijevu operu „Boemi“, koja je jedna od najizvođenijih u Metropoliten istoriji. Međutim, ovaj put nam dolazi u novoj produkciji Franka Zafirelija sa italijanskim tenorom Vitorio Grigolo i Kristin Opolais.

Za kraj letnjeg programa, uživaćemo u romantičnom delu Volfganga Amadeusa Mocarta „Tako čine sve“, pod dirigentskom palicom Džejmsa Livajna, sada penzionisanog dugogodišnjeg umetničkog direktora Metropolitena.

Karte za ove prenose možete kupiti online ili na blagajnama bioskopa Cineplexx u Ušće shopping centru po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Ukoliko želite ulaznice za celu letnju sezonu i sva četiri izvođenja, biće dostupne po ceni od 950 dinara po operi.

Ostavi
komentar