Klasika

19.02.2018.

Laurie Anderson i Kronos Quartet predstavljaju epohalni album
foto: Youtube screenshot
Laurie Anderson i Kronos Quartet predstavljaju epohalni album

Landfall inspirisan gubitkom

Laurie Anderson rođena je 1947. godine i za života je proglašena avangardnom legendom. Ona je kompozitor, muzičar, filmski umetnik i neko ko se redovno bavi izvođačkim umetnostima. Isprva, violina i skulptura bili su njen način izražavanja, ali je brzo postalo jasno da joj ti mediji nisu dovoljni. 
 
Sada je, udružena sa prestižnim Kronos Quartetom, predstavila novi album sa trideset pesama intrigantnih naziva kao što su CNN Predicts a Monster Storm, The Wind Lifted the Boats and Left Them on the Highway i We Learn to Speak Yet Another Language
 
Ovo delo nastalo je kao odgovor na iskustvo sa uraganom Sendi, a predlažemo vam da ga slušate u celosti. Čisto da biste imali utisak o čemu se radi, dajemo vam jednu od pesama sa ovog albuma o kojem bruje kritičari umetnosti, ali i pop kultura čiji je Andersonova takođe deo. 
 
 
Ovaj album dolazi u isto vreme kada i knjiga o ukupnoj karijeri Laurie Anderson, a izaziva veliko interesovanje zbog činjenice da je nastao u periodu nakon smrti njenog muža sa kojim je bila više od dve decenije. Reč je o jednom od najvećih muzičara svih vremena. Lou Reed je preminuo 2013. godine. 
Ostavi
komentar

Povezano