Klasika

17.04.2015.

Koncert Iz Novog sveta 24. aprila na Kolarcu Eiđi Oue
foto: PR Photo
Koncert Iz Novog sveta 24. aprila na Kolarcu

Eiđi Oue prvi put sa Filharmonijom

Beogradska publika imaće jedinstvenu priliku da van redovne sezone uživa u nastupu Beogradske filharmonije, i to pod upravom japanskog dirigenta Eiđija Ouea, 24. aprila, (Kolarac, 20h).

Virtuoz na violončelu, Mark Kope, nastupa kao solista u Simfoniji končertante, Prokofjeva, a orkestar Filharmonije će izvesti kompoziciju Blumine, Malera i Simfoniju Iz Novog sveta, Dvoržaka, čija će snaga obeležiti čitav koncert.

“Mnogo me raduje povratak Beogradu zato što pamtim toplu, ljubaznu i strastvenu publiku sa koncerta, 1984. godine. Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti sa odličnom Beogradskom filharmonijom. Iako se muzika ne može videti ili dodirnuti, potrudiću se da muzikom dotaknem srce svakoga u publici”, poručuje maestro Oue, u umetničkom svetu poznat od svoje domovine izlazećeg Sunca do američkog kontinenta, gde je najviše i angažovan.

Prvi koncert dirigenta Eiđija Ouea sa Beogradskom filharmonijom je ujedno i najava zajedničkih nastupa u predstojećoj sezoni 2015/16, kada će maestro iz Japana predvoditi orkestar Filharmonije na dva koncerta. Maestro Oue izdvaja se energičnim i vrlo specifičnim stilom dirigovanja, koji često podseća na scenski performans. Gostovanje ovog autentičnog dirigenta realizovano je u saradnji sa kompanijom JTI i Ambasadom Japana u Republici Srbiji. Sledeći svoje poreklo, JTI je jedan od glavnih promotera japanske kulture u Srbiji. Trudeći se da obogati ponudu domaće scene, JTI svake godine podržava umetnike koji svojim kreativnim dometom brišu granice i povezuju dve zemlje.

Publiku će obradovati dolazak violončeliste Marka Kopea, koji nastupa sa Beogradskom filharmonijom drugi put. Zapažen od strane čuvenog Menjuhina, još u ranim godinama, danas nastupa u prestižnim dvoranama sveta i sa najpoznatijim orkestrima današnjice. Repertoar Marka Kopea pokazuje izuzetnu šarolikost i veliku kreativnu radoznalost, a sa orkestrom Filharmonije izvodi kompleksno Prokofjevovo delo, koje je kompozitor posvetio slavnom Rostropoviču.

Ulaznice za koncert su u prodaji, na biletarnicama Beogradske filharmonije i Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao i onlajn na www.bgf.rs.

Ostavi
komentar