Klasika

19.02.2014.

Knez Igor: Prenos iz Meta 1. marta u Cineplexxu Knez Igor
foto: Micaela Rossato
Knez Igor: Prenos iz Meta 1. marta u Cineplexxu

Interesovanje veliko, požurite sa kupovinom karata

Epska opera Aleksandra Porfirjeviča Borodina Knez Igor, koja će 1. marta od 18 časova biti direktno prenošena iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx Delta City, izazvala je ogromno interesovanje beogradske publike, te je prenos premešten u veću salu ovog bioskopa.

Prvi put, posle skoro 100 godina, opera Knez Igor se izvodi u Metropoliten teatru i to u novoj produkciji, zahvaljujući zapaženom ruskom reditelju Dmitriju Černijakovu, koji ujedno i debituje u Metu. Černijakov nam predstavlja sjajno psihološko putovanje kroz um konfliktnog glavnog junaka. 

Đanandrea Noseda diriguje ovim bogatim i raskošnim delom, čuvenom po „Poloveckim igrama“, a Ildar Abdrazakov peva naslovnu ulogu ruskog heroja iz 12. veka.

U glavnim ulogama su i Oksana Dika koja u Metropolitenu debituje kao Jaroslavna, Igorova druga, emotivno krhka, žena. Anita Rakvelišvili je vatrena polovecka princeza Končakovna, Sergej Semiškur debituje u Metu kao Vladimir Igorevič, Igorov sin i Končakovnin ljubavnik, Mihail Petrenko je knez Galjicki, a Štefan Kocan je vojni zapovednik Kan Končak.

Opera „Knez Igor“ traje oko 270 minuta.

Ostavi
komentar
  • 20.02.2014, 23:13h Aleksandra Popovic - kako doci do karata? mogu li se kupiti u Bilet servisu?