Klasika

09.07.2013.

Jovan Kulundžija kao počasni gost sofijske filharmonije Jovan Kulundžija
foto: Guarnerius PR Photo
Jovan Kulundžija kao počasni gost sofijske filharmonije

11. jul, kompleks "Bugarska"

U četvrtak, 11. jula 2013. godine, naš proslavljeni violinista Jovan Kulundžija, biće počasni gost na koncertu orkestra Sofijske filharmonije kojim ovaj ugledni evropski ansambl zatvara svoju uspešnu koncertnu sezonu. Maestro Kolundžija će kao solista, sa orkestrom izvesti kompozicije Sen-Sansa i Sarasatea, a dirigent će biti maestro Dejan Savić.

Koncert će biti održan u velikom Koncertnom kompleksu „Bugarska“, koji važi za najbolji koncertni prostor u ovoj zemlji.

Orkestar Sofijske filharmonije je u svojoj 84 godine dugoj istoriji, ostvario velike uspehe na svetskoj koncertnoj sceni, saradnje sa najuglednijim kompozitorima, dirigentima i solistima, poput Dmitrija Šostakoviča, Aleksisa Vajsenberga, Mstislava Rostropoviča i Julijana Rahlina, a poslednjih godina su veoma zapažene i saradnje orkestra sa najboljim predstavnicima popularnih muzičkih žanrova, kao što su Sting i Il Divo.

Za svoj dosadašnji rad, orkestar je dobio veliki broj nacionalnih i međunarodnih nagrada, a smatraju se najboljim promoterima bugarske muzičke scene u svetu.

U toku leta, Jovana Kolundžiju očekuju još dva gostovanja na poznatim muzičkim festivalima – 31. jula će nastupiti na jednom od najprestižnijih festivala u Evropi – Ljubljanskom festivalu, dok ga 4. avgusta očekuje koncert na uglednom festivalu Emilia Romagna 2013 u Italiji.

Ostavi
komentar

Povezano