Klasika

19.12.2014.

Jovan Kolundžija dobitnik „Vukove nagrade" Jovan Kolundžija
foto: PR Photo
Jovan Kolundžija dobitnik „Vukove nagrade"

Još jedno priznanje proslavljenom violinisti

Maestro Jovan Kolundžija, violinista i osnivač Centra lepih umetnosti Guarnerius, postao je dobitnik „Vukove nagrade“, priznanja koje se dodeljuje istaknutim pojedicima i ustanovama za naročite rezultate ostvarene na polju širenja kulture, obrazovanja i nauke kako u našoj zemlji, tako i na svesrpskom kulturnom prostoru.

„Vukova nagrada“ je dodeljena ove godine 51. put od strane žirija koga su činili Rada Đuričin, Svetislav Božić, Milovan Vitezović, Radovan Mića Trnavac, Ljubivoje Ršumović, Dragan Mraović, Selimir Radulović, Žarko Dimić i Bora Dugić, a pored maestra Kolundžije, među dobitnicima se nalaze i slikar Dragan Stojkov, arhitekta Mihajlo Mitrović, reditelj Slavenko Saletović i drugi.

Jovan Kolundžija već decenijama u nazad predstavlja srpsku klasićnu scenu širom sveta, i dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja. Od 2001. godine, kada je osnovan Centar lepih umetnosti Guarnerius, realizovao je preko 800 umetničkih projekata, a odlukom Vlade RS, Centar je prošle godine dobio status Ustanove kulture od javnog značaja.

Svečanost dodele nagrada održaće se u februaru sledeće godine.

Čestitamo!

 

Ostavi
komentar

Povezano