Klasika

11.02.2015.

Jolanta i Dvorac Modrobradog u direktnom prenosu u subotu 14.2. Ana Netrebko kao Jolanta
foto: Cineplexx PR Photo
Jolanta i Dvorac Modrobradog u direktnom prenosu u subotu 14.2.

Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Direktan prenos lirske bajke Jolanta, Petra Iljiča Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom Dvorac Modrobradog, zakazan je za subotu, 14. februar u 18.30 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Marius Trelinski, umetnički direktor varšavske poljske Nacionalne Opere,  debituje u  Metropolitenu sa dve najređe izvođene opere:  romantičnom bajkom Jolanta Petra Iljiča Čajkovskog o psihološkom buđenju slepe princeze i Bartokovim uznemirujućim Dvorcem Modrobradog, u kojem Džudit mora da otvori sedam zaključanih vrata da bi otkrila muževljevu najmračniju tajnu. Valeri Gergiev diriguje ovim duplim programom, dok Ana Netrebko glumi naslovnu ulogu u Jolanti, sa Pjotrom Bečalom i Aleksejem Markovim koji se kao dva rivala, bore za njenu ljubav. Nađa Mihael igra glavnu ulogu Džudit u operi Dvorac Modrobradog, sa Mihailom Petrenko kao njenim misterioznim i pretećim suprugom.

Do kraja sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenike u operu očekuje Metova premijera Rosinijeve „Gospe sa jezera“ zakazana za 14. mart, dok je za 25. april zakazan dupli program u novoj produkciji, opere „Kavalerija Rustikana“ i „Pajaci“ .

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. 

Ostavi
komentar