Klasika

26.08.2013.

Između klasike i jazz-a: Majamisty Trio Majamisty Trio
foto: PR Photo
Između klasike i jazz-a: Majamisty Trio

Sada i besplatan download albuma „Mistyland“

Ovaj jedinstveni ansambl iz Novog Sada je 2011. godine izbacio svoj debi album „Mistyland“, koji je pobrao neverovatne kritike u domaćim i svetskim jazz medijima, a kog sada možete i besplatno skinuti klikom OVDE!

Majamisty TriO čine Maja Alvanović za klavirom, Ištvan Čik za bubnjevima i Ervin Malina za kontrabasom, koji zajedno izvode svoju instrumentalnu muziku, istražujući prostor između klasike i jazz-a. Većinu kompozicija na albumu je komponovala Maja Alvanović, koristeći svoja znanja iz klasične muzike, ljubav prema jazz žanru sa osvrtom i na melodije koje čine deo bogate muzičke riznice Balkana.

Džez novinar Vojislav Pantić je rekao da na domaćoj muzičkoj sceni Majamisty Trio ide putem kojim još niko nije prošao, razumevajući da savremeni džez podrazumeva poštovanje svetskih trendova i traženje svog puta u okviru istih, sa jasnim autorskim stavom koji će biti priznat u džez zajednici, a istovremeno biti i razumljiv izvan nje, dok ih je svetski poznati web sajt All About Jazz čak tri puta nominovao za „Video of the day“, i objavio dve sjajne recenzije o njima!  

Da biste se uverili u ovo o čemu pišemo, klik na majamistytrio.bandcamp.com, i prepustite se neverovatnoj muzici ovog unikatnog ansambla na evropskoj jazz sceni!

Uživajte!

Ostavi
komentar
  • 31.08.2013, 22:50h Olgica - Muzika koji pleni i dusu i srce i sto je vise slusate, postajete zavisni i trazite još,još i još.Apsolutno čarobno putovanje sa Majamisty Triom u Tajanstvenu zemlju.

Povezano