Klasika

13.12.2012.

Guarnerius: Dva maestra u subotu 15. decembra Darko Brlek i Masimo Merićeli
foto: Guarnerius PR Photo
Guarnerius: Dva maestra u subotu 15. decembra

Darko Brlek i Masimo Merićeli u Guarneriusu

Dva proslavljena maestra, klarinetista Darko Brlek i flautista Masimo Merćeli, nastupiće pred beogradskom publikom u subotu 15.12. u Guarneriusu

Darko Brlek je trenutno jedan od najboljih svetskih klarinetista, dolazi iz Slovenije a nastupao je u najpoznatijim svetskim muzičkim centrima, uključujući i više nastupa u čuvenom Karnegi holu u New Yorku. Sarađivao je sa brojnim velikim imenima među kojima su dirigenti Kšištof Penderecki, Anton Nanut, Jan Stulen, Emil Tabakov, Juri Bašmet, violinisti Pierre Amoyal i Oto Ughi i pijanista Ivo Pogorelić. Osvojio je brojne nagrada među kojima se izdvaja prestižna Prešernova nagrada. Direktor je Muzičkog festivala u Ljubljani.

Flautista Masimo Merćeli, dolazi iz Italije. Tokom karijere je osvojio veliki broj nagrada i sarađivao je sa velikim imenima kao što su Kšištof Penderecki, Jurij Bašmet, Eni Morikone, Filip Glas i Majkl Najman. Nastupao je u mnogim prestižnim salama među kojima se izdvajaju Karnegi Hol, Moskovski konzervatorijum, Conserthuset - Oslo, Colon Theatre - Buenos Aires, St-Martin in the fields - London i Mozarteum - Salcburg. Umetnički je direktor i osnivač Festivala Emilia Romagna.

Koncert počinje u 20h a Brlek i Morićeli će uz klavirsku pratnju Meri Bojić Radojčić izvesti kompozicije Sen-Sansa, Debisija i Pulanka.

Ostavi
komentar

Povezano