Klasika

06.03.2015.

Guarnerius: duo Goločevac – Tucović 7. marta Dejana Goločevac i Jasna Tucović
foto: PR Photo
Guarnerius: duo Goločevac – Tucović 7. marta

Ne propustite koncert mladih umetnica

U Centru lepih umetnosti Guarnerius, u subotu, 7. marta, nastupiće višestruko nagrađivane mlade umetnice, violinistkinja Dejana Goločevac i pijanistkinja Jasna Tucović.

Dejana Goločevac je rođena u muzičkoj porodici u Beogradu, a  sa samo 14 godina, postala je student Fakulteta za muziku i scenske umetnosti u Beču, gde je diplomirala i magistrirala. Dobitnica je brojnih muzičkih nagrada, kako domaćih tako i inostranih, nastupavši sa mnogim orekstrima kao što su Beogradska filharmonija, Sarajevska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS-a, Gudači sv. Đorđa i drugim, a od 2006. godine član je bečke „Folksopere“.

Jasna Tucović je takođe rođena u Beogradu, diplomiravši i magistriravši klavir na FMU, gde je trenutno na doktroskim studijama. Jasna se specizirala za kamernu muziku, i trenutno radi kao vanredni profesor na Katedri za kamernu muziku na FMU, a tokom svoje karijere osvojila je veliki broj domaćih i inostranih nagrada, nastupavši sa različitim umetnicima i ansamblima na brojnim koncertima i festivalima.

U Guarneriusu u subotu na programu će biti dela Isaja, Šosona, Štrausa i Vijenjavskog.

Koncert počinje u 20 časova.

Ostavi
komentar

Povezano