Klasika

12.09.2013.

"Gala Verdiana" u Madlenianumu 1. oktobra Daniela Dessi i Fabio Armiliato
foto: Madlenianum PR Photo
"Gala Verdiana" u Madlenianumu 1. oktobra

Veličanstveno otvaranje sezone!

Ove godine se navršava dvesta godina od rođenja proslavljenog kompozitora Giuseppe Verdia (1813-1901), pa je otvaranje ovogodišnje sezone 2013/2014. u Madlenianumu upravo u tom znaku! „Gala Verdiana“ je spektakl u kome će fantastični solisti i hor izvesti najpopularnija Verdijeva dela!

Glavni protagonisti ovog događaja su svetski poznati bračni par Daniella Dessi, sopran i Fabio Armiliato, tenor. Dessi je poreklom iz Đenove, a  klavir i solo pevanje je diplomirala na Konzervatorijumu „Arrigo Boito“ u Parmi. Skoro da ne postoji operska kuća gde Dessi nije pevala, i interesantan je podatak da je nedavno, nastupavši u operi Tosca u Firenci, publika tražila bis arije „Vissi d'arte“, jer se poslednji bis desio pre 52 godine, kada je na scenu ponovo izašla čuvena Renata Tebaldi! Njen životni i poslovni partner je tenor Fabio Armiliato, takođe iz Đenove, poznat po svom velikom rasponu glasa, neverovatnoj muzikalnosti i dramskim i harizmatičnim izvođenjima! Fabio je takođe veoma priznat u svetu, pa je ovo idealna prilika da i kod nas vidimo i čujemo dva vokala svetskog ranga!

Na ovom koncertu moći ćete čuti arije iz najpoznatijih Verdijevih opera – „Nabucco“, „La Forza Del Destino“, „Simon Boccanegra“, „Macbeth“, „Don Carlos“, „Otello“, „Il Trovatore“, a na kraju će izvesti ,možda najpoznatiju, ariju „Libiamo Ne' Lieti Calici“ odnosno čuvenu napitnicu iz opere „La Traviata“. Ceo ovaj događaj će upotpuniti troje mladih učenika čuvenog para, koje su Dessi i Armiliato pozvali da im se pridruže – Tamta Tarieli, mecosopran, Chen Qi, dramski bariton i bas Romano Dal Zovo, a tu je i naravno, kao i uvek, fantastični hor i orkestar Madlenianuma, dok će dirigentsku palicu držati Stanko Jovanović, šef dirigent ove operske kuće i pozorišta.

„Gala Verdiana“ je spektakl koji se jednom dešava, pa da ponovimo još jednom – Velika scena Madlenianuma, 1. oktobar!

Dočekajmo zajedno početak nove sezone!     

Ostavi
komentar