Klasika

28.02.2014.

Gabriela Montero u ponedeljak, 3. marta u Kolarcu Gabriela Montero
foto: PR Photo
Gabriela Montero u ponedeljak, 3. marta u Kolarcu

U ponedeljak, 3. marta, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, biće održan koncert iz ciklusa „Velikani muzičke scene“ na kom će nastupiti pijanistkinja Gabrijela Montero.

Na programu će se naći: K. Šuman Sonata  g mol, R. Šuman Fantazija za klavir c mol, op. 17 i improvizacije na zadate teme iz publike.

„Interpretacija Gabrijele Montero poseduje sve - praskavi ritmički brio, suptilna dinamička nijansiranja, čeličnu snagu klimaksa s jedne , i nadahnutu liriku misaonih odseka s druge strane. Njeno najmoćnije oružje je  - izražajnost bez patetike“ rekao je Entoni Tomasini iz New York Timesa.

Vizionarske interpretacije i jedinstvena obdarenost za improvizaciju obezbedila je Gabrijeli Montero odane sledbenike širom sveta. „Ja se povezujem sa mojom publikom na sasvim jedinstveni način. I publika čini isto. Pošto je improvizacije ogromni deo onoga što sam ja, to je najprirodiniji i najspontaniji način da se izrazim." Gabrijela Montero često poziva publiku da joj sugerira melodije za njene improvizacije i to je skoro obavezni deo njenog nastupa bilo da svira resital ili koncert sa orkestrom.

Ovakva jedinstvena vrsta interaktivnog koncertnog programa prvi put će biti izvedena u našoj sali Time se publici  pruža  posebna prilika da učestvuje u izvođenju nekih kompozicija koje će, na njihove teme, improvizovati Gabrijela Montero.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca.

Ostavi
komentar