Klasika

19.09.2013.

Filharmonija: Večeras (19.9.) otvaranje nove sezone Beogradska Filharmonija
foto: PR Photo
Filharmonija: Večeras (19.9.) otvaranje nove sezone

Idemo dalje

Sezona 2013/2014 Beogradske filharmonije pod nazivom „Idemo dalje“ posvećena je devedesetogodišnjici postojanja orkestra, a otvaranje je večeras (četvrtak, 19. septembar) u 20h koncertom iz ciklusa Nove godine.

Večerašnjim koncertom se obeležava Jevrejska Nova Godina. Dirigovaće Ruben Gazarijan, a solista će biti mandolinista Avi Avital, koji je za snimak ovog dela nominovan za prestižnu Grammy nagradu.

Novu godinu Jevreji nazivaju Roš ašana, a čestitaju je pozdravom Šana tova. U judaizmu, to je praznik samoispitivanja i pamćenja, kada se kroz molitvu i porodična okupljanja obeležava početak nove godine. Obeležavajući Jevrejsku 5774. Novu godinu, Beogradska filharmonija će prvi put izvesti dela Kurta Vajla, savremene izraelske kompozitorke Meire Varšauer i Koncert za mandolinu Avnera Dormana, već  poznatog našoj publici.

Tokom ove sezone, Filharmonija će održati 30 koncerata, podeljenih u šest ciklusa – Nove godine, Na visokim potpeticama, Klasični ciklus, Bez reči, Bizarrte i Pika-Točka-Тачка

Ostavi
komentar