Klasika

10.04.2013.

Filharmonija: Koncert koji smo čekali cele sezone Andrej Gavrilov i orkestar Beogradske Filharmonije
foto: PR Photo
Filharmonija: Koncert koji smo čekali cele sezone

Andrej Gavrilov u neverovatnom muzičkom poduhvatu

Ovog petka, 12. aprila, publiku Beogradske Filharmonije očekuje jedno, najblaže rečeno, veličanstveno veče. Pijanista Andrej Gavrilov upustiće se u poduhvat ravan naučnoj fantastici: sviraće i dirigovati tri najpoznatija klavirska koncerta klasične literature! Sama ova činjenica bila je sasvim dovoljna da se ovaj koncert nađe u ceiklusu Bizarrte.

„Umetnost je u poslednjim decenijama udaljena od suštine, muzika je bez mistike i duše postala suviše komercijalna. Moj cilj je da je učinim bezvremenom, a u tome mi neizmerno pomaže orkestar Beogradske filharmonije. Ja i nemam utisak da sviram sa orkestrom, osećam se kao da sam na sceni sa 85 solista, što je moj san“, izjavio je Gavrilov približavajući ideju i koncept koncerta publici. 

Andrej Gavrilov je prava pijanistička zvezda. Bio je najmlađi pobednik prestižnog takmičenja „Čajkovski“ a do svoje 25-te godine već je nastupio u svim poznatijim svetskim koncertnim dvoranama. Bio je štićenik velikog, neprevaziđenog Svjatoslava Rihtera i ekskluzivni je umetnik čuvene EMI etikete.

Koncert koji će održati na Kolarcu u petak, njegov je treći nastup sa orkestrom Beogradske Filharmonije. Na programu su: 

P. I. Čajkovski: Koncert za klavir i orkestar br. 1 u be-molu 
M. Ravel: Koncert za levu ruku 
S. Rahmanjinov: Koncert za klavir i orkestar br. 3

Vidimo se – sigurno!

 

Ostavi
komentar