Klasika

18.11.2013.

Filharmonija: Koncert iz ciklusa "Na visokim potpeticama" 22.11. Kristina Poska
foto: www.stuttgarter-philharmoniker.de
Filharmonija: Koncert iz ciklusa "Na visokim potpeticama" 22.11.

Da li volite violončelo?

U petak, 22. novembra, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, održaće se još jedan koncert iz ciklusa „Na visokim potpeticama“, na kom ćete moći da čujete sjajnog čelistu Maria Brunella, pod vođstvom dirigenta Kristine Poske.

Brunello je internacionalnu slavu stekao posle pobede na međunarodnom takmičenju „Čajkovski“ u Moskvi, postavši prvi Italijan kome je to pošlo za rukom. Od tada je nastupao sa mnogim filharmonijama kao što su Minhenska, Kraljevska, Londonska i sa mnogim drugim svetski poznatim orkestrima. On često prihvata ulogu dirigenta i soliste istovremeno, a 1994. godine osnovao je Italijanski gudački orkestar, sa kojim nastupa po Italiji i inostranstvu. Prošle godine u oktobru, izdavačka kuća EMI je izdala Dvoržakov „Koncert za violončelo“, koji je Brunello snimio u Rimu.

Na ovom koncertu čućete uvertiru Carelia“ i Simfoniju br. 5“ kompozitora Sibelijusa, kao i „Koncert za violončelo i orkestar“ Mjaskovskog.

Dirigentsku palicu će držati Kristina Poska, iz Estonije, koja je znanje stekla na muzičkim akademijama u Talinu i Berlinu i koja iza sebe ima veliki broj međunarodnih nagrada i priznanja.

Koncert počinje u 20 časova.  

Ostavi
komentar