Klasika

08.06.2020.

Disney hitovi kao klasična muzika
foto: Youtube screenshot
Disney hitovi kao klasična muzika

Novi album je tu

Za sve ljubitelje nezaboravnih klasika, a malo je onih koji to nisu, stiže fenomenalna vest. Sve boje, radosti i emocije muzike iz Disney filmova oslikaće se u novom ruhu na Disney Goes Classical albumu, koji nas očekuje 2. oktobra.
 
Neki od najvoljenijih naslova naći će se na ovom izdanju, a muziku će izvesti velika imena klasike u saradnji sa prestižnim Royal Philharmonic Orchestra. Kao i najveći deo značajne filmske tematske muzike, Disney Goes Classical je reorkestriran i snimljen u Abbey Road studiju u Londonu.
 
Prvo među bajkovitim izdanjima stiže u vidu numere Can You Feel the Love Tonight iz obožavanog filma The Lion King, koju ovom prilikom izvodi Matteo Bocelli, sin proslavljenog italijanskog tenora. Originalnu verziju balade napisali su Elton John i Tim Rice, a 1994. za nju su nagrađeni i Oskarom.
 
Izuzetno sam uzbuđen da se pridružim ovom Disney projektu. The Lion King jedan je od najdražih filmova iz mog detinjstva i pevanje njegove vodeće numere je za mene neverovatna čast. Elton John je jedan od mojih muzičkih junaka, kako zbog svojih veština pisanja pesama, tako i zbog jedinstvenog stila. Nadam se da ću upravo taj uticaj poneti u stvaranje muzike na kojoj trenutno radim i koju ću, nadam se, ubrzo podeliti sa vama“, ističe Matteo Bocelli.
 
Ostavi
komentar

Povezano