Klasika

30.12.2014.

David Horvat 4. januara na Kolarcu David Horvat
David Horvat 4. januara na Kolarcu

Najperspektivniji mladi muzičar za 2014. godinu na novogodišnjem koncertu

Najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2014. godinu, sedamnaestogodišnji violinista David Horvat, nastupiće na tradicionalnom Novogodišnjem koncertu u organizaciji centra za muziku Kolarčeve zadužbine 4. januara u 12 časova.

David je po mišljenju stručnog žirija u sastavu Bojan Suđić, šef dirigent i direktor RTS muzičke produkcije RTS-a, Mirjana Lazarević, muzička urednica Kolarčeve zadužbine, Uki Ovaskainen, pijanista, Stanko Madić, violinista i koncert majstor Nirnberškog simfonijskofg orkestra  i Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink-a dobio nagradu za 2014. godinu.

Prethodni dobitnici ArtLink - ove nagrade, ove godine desete po redu, su sjajni mladi umetnici među kojima su čelisti Irena Josifoska i Nemanja Stanković, gitarista Vojin Kocić, violinisti Stanko Madić, Una Stanić, Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović.

David Horvat, počeo  je svoje muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, da bi kao prvo dete iz Srbije, dobio stipendiju na Internacionalnoj školi Jehudi Menjuhin za muzičke talente, koju trenutno pohađa.

Pored mnogobrojnih nagrada na republičkim takmilčenjima, dobitnik je I nagrade na Kocijan takmičenju u Češkoj. ArtLink nagrada doneće Davidu i seriju koncerata od kojih je prvi Novogodišnji koncert u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 4. Januara u organizacij Centra za muziku, snimanje kompakt diska u izdanju ArtLink-a, medijsku promociju, učešće na značajnim evropskim muzičkim festivalima.

Ostavi
komentar