Klasika

04.03.2014.

David Bižić u operi Verter 15. marta u Metropolitenu! David Bizic i Sofi Koc
foto: Cineplexx PR Photo
David Bižić u operi Verter 15. marta u Metropolitenu!

Direktan prenos u Cineplexxu

O uspešnim sportistima uglavnom sve znamo, najbolji od njih imaju status pravih planetarnih super zvezda ali je, nažalost, daleko manjem krugu ljudi u Srbiji poznato da je jedan beogradski bariton ove godine debitovao u najrespektivnijoj operskoj kući na svetu, njujorškom Metu!

David Bižić, rođen u Beogradu 1975. godine, školovanje je započeo u zemunskoj muzičkoj školi Kosta Manojlović. Budući da su ubrzo na videlo izašli njegov neverovatan talenat i izražena muzikalnost, već nakon par meseci školovanja postalo je jasno da će pevanje biti njegova buduća profesija.

Školovanje je nastavio u Jerusalimu na Akademiji za muziku i ples a usavršavao se i na brojnim master kursevima i Francuskoj, Japanu i u Americi. 2003. godine postaje član Nacionalne Opere u Parizu gde se ostvario u brojnim zapaženim ulogama. U Narodnom pozorištu u Beogradu nastupao je u „Ljubavnom napitku“ i operi „Karmen“, dok je kao solista pevao u Sava Centru sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije i u Kolarcu sa horom Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije. U operi Verter David je debitovao 18. februara ove godine, dok izvođenje opere zakazano za 15. mart predstavlja poslednje u tekućoj sezoni Metropoliten teatra. Time će „Verter“ biti prvi put uživo prikazan na bioskopskim platnima širom sveta, ujedno i u beogradskom bioskopu Cineplexx Delta City.

Direktan prenos opere „Verter“ francuskog kompozitora Žila Masnea, iz Metropoliten opere je zakazan za subotu, 15. mart u bioskopu Cineplexx Delta City od 19 časova

Reditelj Ričard Ajr se vraća u Metropoliten teatar sa novom produkcijom Masneove tragične romanse „Verter“, u kojoj Jonas Kaufman, najveći tenor današnjice, izvodi ulogu pesnika kontemplativca, Vertera. U ulozi Verterove nedostižne ljubavi Šarlot, debituje francuska mecosopranka, Sofi Koč. Lizet Oropesa peva ulogu Šarlotine sestre Sofi, David Bižić je u ulozi Šarlotinog verenik Alberta, a Džonatan Samers je Šarlotin otac, Baji. Mladi, talentovani maestro Alen Altinoglu diriguje ovom novom produkcijom opere, koja je ponovo postavljena nakon više od 40 godina.

Opera „Verter“ traje oko 195 minuta, scenograf je Franko Zefireli, kostimograf Piter Dž. Hol, dok se dizajnom svetla bavio Gleb Filštinski.

Karte za direktan prenos opere „Verter“ su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs

Ostavi
komentar