Klasika

01.10.2014.

Cineplexx: Počinje nova sezona prenosa iz Metropolitena i Boljšoj teatra Metropoliten, detalj sa postera
foto: PR Photo
Cineplexx: Počinje nova sezona prenosa iz Metropolitena i Boljšoj teatra

Cineplexx Ušće je najavio i predstavio novu sezonu uživo prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra na velikom platnu.

Gledaoci će treću godinu zaredom, a po prvi put u novom bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, imati priliku da iz bioskopskih fotelja u visokoj rezoluciji uživaju u alternativnom sadržaju prestižnih svetskih teatara.

Metropoliten Opera je jedina institucija čiji se repertoar globalno prikazuje sa takvih uspehom, a samim tim i prva operska kuća koja se 2006. godine oprobala u proizvodnji alternativnih sadržaja. Od tada, program je iz sezone u sezonu  postajao sve obimniji. Do danas je prodato više od 14 miliona ulaznica, a program se prikazuje u više od 2000 bioskopa u 65 zemalja, širom sveta.

U ovoj sezoni nas očekuju nova izvođenja Mocartove opere "Figarova ženidba", Leharove operete "Vesela udovica" i najpopularniji operski dupli program "Kavalerija Rustikana" i "Pajaci". U sezoni 2014/15, dve retko izvođene opere imaće svoje premijere u Metu: Rosinijeva "Gospa sa jezera""Jolanta" P.I. Čajkovskog, koja se izvodi u duplom programu sa Bartokovom operom  "Dvorac Modrobradog".

Grandiozna Vagnerova komedija "Nirnberški majstori pevači", sa dirigentom, muzičkim direktorom Metropoliten Opere, Džejmsom Levinom. Tri hita u visokoj rezoluciji se vraćaju, u predstojećoj sezoni, sa novom postavom: "Karmen", "Hofmanove priče" i "Magbet", u kojoj Ana Netrebko tumači ulogu Lejdi Magbet, dok glavnu ulogu u ovoj Verdijevoj verziji Šekspirove tragedije tumači Željko Lučić.

U okviru sezone 2014/2015. u Metropolitenu, posetioci bioskopa Cineplexx će imati priliku da pogledaju sledeće naslove:

MAGBET, Đuzepe Verdi, 11. oktobar 2014.

FIGAROVA ŽENIDBA, Volfgang Amadeus Mocart, 18. oktobar 2014.

KARMEN, Žorž Bize, 01. novembar 2014.

SEVILJSKI BERBERIN, Đoakino Rosini, 22. novembar 2014.

NIRNBERŠKI MAJSTORI PEVAČI, Vilhelm Rihard Vagner, 13. decembar 2014.

VESELA UDOVICA, Franc Lehar, 17. januar 2015.

HOFMANOVE PRIČE, Žak Ofenbah, 31. januar 2015.

JOLANTA/DVORAC MODROBRADOG, Petar Iljič Čajkovski/Bela Bartok, 14. februar 2015.

GOSPA OD JEZERA, Đakomo Rosini, 14. mart 2015.

KAVALERIJA RUSTIKANA/PAJACI, Pjetro Maskanji/Ruđero Leonkavalo, 25. april 2015.

Boljšoj balet se na veliko platno vraća sa 7 baleta, uključujući 4 satelitska prenosa uživo iz Moskve i 3 snimljene predstave. Najveća baletska kompanija na svetu nudi spektakularnu novu sezonu 2014/2015 na velikim ekranima, uz 5 veličanstvenih klasika, uključujući direktni prenos „Krcka Oraščića“ i „Labudovog jezera“, i 2 do sad neviđena baleta, takođe u direktnom prenosu, „Legenda o ljubavi“ i „Ivan Grozni“.

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopu Cineplexx u Beogradu je „Legenda o ljubavi“, po originalnoj koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča, a na programu je 26. oktobra od 16h. Ljubitelji klasičog plesa će tokom ove sezone u bioskopu imati priliku da pogledaju i balete  „Faraonova kći“, „Bajadera“, “Krcko Oraščić”, „Labudovo jezero“, „Romeo i Julija“,  i „Ivan Grozni“.

Ostavi
komentar