Klasika

09.05.2013.

Ciklus koncerata najboljih studenata sa FMU-a u Guarneriusu Vanja Đorđević
foto: PR Photo
Ciklus koncerata najboljih studenata sa FMU-a u Guarneriusu

14 besplatnih koncerata za uživanje

Sutra, u petak 10. maja, u centru lepih umetnosti Jovana Kulundžije „Guarnerius“ počinje pravi praznik klasične muzike koji je rezultat saradnje Guarneriusa i Fakulteta Muzičkih Umetnosti. Radi se o ciklusu koncerata koji će trajati od maja pa sve do novembra a na kojima će nastupiti najbolji studenti FMU-u.

Prošle, 2012. godine, u okviru ovog koncertnog ciklusa, nastupilo je 11 a već ove godine šansu da se predstavi publici imaće čak 14 najboljih studenata osnovnih, master i doktorskih studija sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje. Ideja ovog ciklusa je da se pažnja publike i javnosti uopšte usmeri na mlade, perspektivne umetnike za koje je ovo idealna prilika da svoj talenat i umeće predstave na najbolji mogući način. Pokrovitelj ciklusa je kompanija Nelt koja prepoznaje važnost umetnosti i nesebično pruža podršku mladim umetnicima na početku karijere.

Već u maju publika Guarneriusa će imati prilike da vidi čak pet koncerta od čega prvi već sutra, 10. maja na kom će nastupiti flautistkinja Vanja Đorđević, dobitnica nagrade „Bruno Brun“ za najbolji magistarski ispit. Pored ove, Vanja je osvojila i mnoge druge, prestižne nagrade, održala brojne koncerte i nastupala sa Simfonijskim orkestrom Stanislav Binički, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a a angažovana je kao prva flautistkinja – solista u orkestru baleta i opere Narodnog pozorišta. Na koncertu u Guarneriusu Vanja će uz klavirsku saradnju Ivana Veljkovića izvesti kompozicije Čajkovskog, Ganea, Šuberta, Pulanka, Forea i Tafanela.

Koncert počinje u 20h a ulaz na sve koncerte ovog ciklusa je besplatan! Pratite nas za informacije o svim predstojećim koncertima od kojih je prvi sledeći već 15. maja. Ko nastupa, saznaćete već za koji dan.

Ostavi
komentar

Povezano