Klasika

22.10.2013.

BGF: Muzički randevu gudačkog kvarteta sa Ognjenom Popovićem Gudački Kvartet
foto: PR Photo
BGF: Muzički randevu gudačkog kvarteta sa Ognjenom Popovićem

24.10. sala Beogradske filharmonije u 19h

Drugi koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u okviru ciklusa kamerne muzike Quartet +1, zakazan je za četvrtak, 24. oktobar, u Sali Beogradske filharmonije u 19h.

U skladu sa koncepcijom ciklusa, kvartet na svakom koncertu nastupa sa po jednim gostom, a u četvrtak njihov +1 je klarinetista Ognjen Popović.

Ovaj svojevrsni muzički randevu, inspirisan romantikom koja snažno prožima dela na programu -  Lagani stav za gudački kvartet, Antona Veberna i Kvintet sa klarinetom, Johanesa Bramsa. Publika će tako imati priliku da muzički proživi širok dijapazon različitih emocija - od čežnje, preko dramatičnih potresa, do smirujućeg zaokruženja.

Članovi Gudačkog kvarteta su muzičari Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo).

Posle individualnog obrazovanja i usavršavanja stečenih u Srbiji, Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, odlučuju da kulturu zajedničkog muziciranja neguju u orkestru Beogradske filharmonije. Tako, 2011. godine osnivaju Gudački kvartet u okviru orkestra.

Ognjen Popović je diplomirao i magistrirao na Visokoj akademiji za muziku u Minhenu. Koncertirao je širom sveta kao solista, član kamernih sastava, i kao orkestarski muzičar. U Beogradskoj filharmoniji je na mestu prvog klarineta od 2002.godine.

Ostavi
komentar

Povezano