Klasika

18.09.2019.

Besplatan NBO koncert u nedelju u Dragstoru
Besplatan NBO koncert u nedelju u Dragstoru

Prateći program Bitefa

U okviru pratećeg programa 53. Bitef festivala, u nedelju, 22. septembra u klubu Dragstor slušamo No Borders Orchestra, projekat dirigenta Premila Petrovića koji uključuje najbolje muzičare sa prostora bivše Jugoslavije. 
 
No Borders Orchestra će u okviru B Matinée turneje izvesti dela petoro regionalnih kompozitora: Draška Adžića iz Beograda, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze iz Zagreba, Darije Andovske iz Skopja i Danijela Zontara iz Sarajeva. Njihove kompozicije inspirisane Berghainom poručio je No Borders Orchestra specijalno za ovu seriju događaja koja će, nakon nastupa u Beogradu, imati poslednje izvođenje u Berghainu 24. septembra. 
 
Ulaz na koncert koji počinje u 22:30 će biti besplatan.
 
Stvaranje izvrsne muzike i sveobuhvatna svest o društvu dve su osnove na kojima počiva misija No Borders Orchestra. Svoje prvo izdanje The Opening izdali su za prestižni Universal Music i Deutsche Grammophon. Ansambl je do sada u okviru turneje nastupao na KotorArt festivalu, Prizrenu, Sarajevu, na Mariborskom festivalu, kao i u Laubi u Zagrebu. 
 
Turnejom B Matinée obeležava se trideset godina od pada Berlinskog zida, čime se sugeriše rušenje zidova između klasične i klupske muzike.
 
Koncert su podržali: Nemačko ministarstvo spoljnih poslova, RYCO, Fond za otvoreno društvo, Američka,  Švajcarska i Slovenačka ambasada u Beogradu.

Ostavi
komentar

Povezano