Klasika

14.11.2012.

Beau soir u sali Beogradske Filharmonije Beau Soir koncert solo pesama i arija
foto: Relja Mirković
Beau soir u sali Beogradske Filharmonije

Remek dela francuskih kompozitora

Solo pesme i arije francuskih kompozitora kraja 19. veka na programu su u subotu 17.11.2012. u sali Beogradske Filharmonije u 19h. Dejan Maksimović, prvak opere Narodnog Pozorišta u Beogradu i pijanista Vladimir Gligorić potrudiće se da provedete lepo veče, što je inače i naziv koncerta - "Beau soir".

Dejan Maksimović je diplomirao solo pevanje na FMU u Beogradu. Nastupao je kao solista u Nemačkoj, Sloveniji, Italiji, Kanadi, Kini i mnogim drugim zemljama. Redovno održava resitale i dobro je poznat operskoj publici.

Vladimir Gligorić je diplomirao na FMU 2002. u klasi profesorke Jokut Mihajlović a magistrirao je u klasi pijaniste Aleksandra Serdara. Održao je brojne solističke koncerte u zemlji i inostranstvu i dobitnik je velikog broja nagrada među kojima je i godišnja nagrada UMUS-a za najboljeg mladog umetnika 2009. godine.

Ulaznice za koncert koštaju 300 dinara i mogu se nabaviti na biletarnici Beogradske Filharmonije. Uživajte u delima Dipraka, Forea, Masnea, Debisija, Bizea... Pa, želimo vam "Beau soir"!

 

Ostavi
komentar