Klasika

07.05.2013.

Andrea Bocelli i 200 muzičara večeras u Kombank Areni Andrea Bocelli
foto: PR Photo
Andrea Bocelli i 200 muzičara večeras u Kombank Areni

Završne pripreme za spektakl godine

Jedan od najvoljenijih i najpopularnijih tenora današnjice, Andrea Bocelli stiže u Beograd u petak, 10. maja, na dan koncerta u Kombank Areni koji će, ako je suditi prema najavama, biti jedan od najvećih muzičkih događaja ove godine kod nas.

Skromnih zahteva kada su u pitanju hrana i piće ali izuzetno zahtevan u vezi priprema, instrumenata i programa, Bocelli će domaćoj publici prirediti nezaboravan koncert koji će trajati dva i po sata!

Pored slavnog tenora, na bini Kombank Arene naći će se oko 200 muzičara među kojima su i hor „Obilić“ i orkestar „Camerata Serbica“. Dirigent Marcello Rota je hor i orkestar odabrao nakon duge i pažljive selekcije, a pored njih kao gosti na koncertu u nastupiće sopran Paola Sanguinetti, ženski kvartet DIV4S i gitarski duo CARisMA.

Paola Sanguinetti sa Bocellijem sarađuje od 1997. godine. Diplomirala je na muzičkom konzervatorijumu “Arrigo Boito” u Parmi, osvajala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima kao što je “Mattia Battistini” u Rieti  a pohađala je i brojne master radionice.

Ansambl koji čine četiri italijanska soprana DIV4S već je poznat našoj publici. Nastupile su pre dve godine u okviru Guitar Art festivala u Sava centru. Ovaj vokalni ansambl donosi inovativne interpretacije najpoznatijih operskih dela a jedan od glavnih “krivaca” za njihov međunarodni uspeh je upravo Andrea Bocelli.

Mladi gitarski duo CARisMA čine klasični gitaristi Magdalena Kaltcheva i Carlo Corrieri. Miks odlične gitarske tehnike sa modernim zvukom odlikuje izvođenje ovog dua.

Ulaznica ima, ali još malo, pa ako želite da čujete ovaj koncert požurite. Cene karata se kreću u rasponu od 4.500 do 20.000 dinara a prodaja se vrši na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: KOMBANK Arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centra.

Ostavi
komentar

Povezano