Festivali

26.11.2013.

Zdenka Kovačiček na Crossroads festivalu u DOB-u 6.12. Zdenka Kovačiček
foto: Dinko Bažulić
Zdenka Kovačiček na Crossroads festivalu u DOB-u 6.12.

Sjajan festival za kraj godine

U petak, 6. decembra u Domu omladine Beograda se održava Crossroads festival, u organizaciji DOB-a i FOSDI-a, na kome će nastupiti Soul Gift Revue, Zdenka Kovačiček i Cottonpickers.

Soul Gift Revue ( SAD, Austrijam Italija) okuplja neke od najboljih blues, soul i R’n’B svirača današnjice! Pored velikih zvezda Alex-a Schultz-a i Raphael-a Wressing-a, koji su prošle godine zajedno objavili album i pobrali pozitivne kritike širom sveta, član ove ekipe je i velika čikaška blues pevačica Deitra Farr, koja je više puta nominovana za Blues Music Award i jedna od poslednjih predstavnika zlatnog čikaškog perioda blues-a!

Zdenka Kovačiček iz Hrvatske je na rock i jazz sceni prisutna preko pet decenija, i tokom svoje duge karijere objavila je desetak albuma i sarađivala sa brojnim muzičarima bivše SFRJ, ali bi se moglo reći da je kruna njenog muzičkog stvaralaštva mjuzikl „Love, Janis“, postavljen 2008. u zagrebačkom pozorištu „Komedija“. Zdenka je možda jedina koja može da najbolje dočara energiju Janis-ine muzike, a kada je predstava završila svoj pozorišni život, pevačica je sa svojim bendom nastavila da izvodi kultne pesme tragično preminule Janis.

Cottonpickers nam dolaze iz Mladenovca, a bend je osnovan 2004. godine. Veliki uspeh su postigli na 45. Zaječarskoj gitarijadi kada su pobedili, a krajem prošle godine su izbacili svoj debitantski album „Slaughterhouse Blues“ sa deset numera, u izdanju Long Play-a.

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano