Festivali

24.08.2013.

Završen sjajan II po redu Overjam festival u Tolminu Groundation
foto: Overjam Festival PR Photo
Završen sjajan II po redu Overjam festival u Tolminu

Crvenim upišite datume 13-17. avgust 2014!

Čini se da je poslednjih godina broj muzičkih festivala u regionu u najmanju ruku udvostručen što je sjajna vest za regionalnu scenu kao i za sve nas koji volimo kvalitetan, alternativni zvuk.

Jedan izuzetno interesantan festival skrenuo je našu pažnju upravo zbog nepretencioznog starta i skromne najave nakon koje je usledio sladak trijumf tokom sva 4 sjajna festivalska dana! Radi se o Overjam festivalu koji se ove godine, po drugi put, održao u slovenačkom mestu Tolmin koje se nalazi na nestvarno lepom lokalitetu, na samom obodu nacionalnog parka Triglav a u blizini italijanske granice. Ovogodišnji uspeh samo je još jedan dokaz da je istorija ovog festivala koji neguje reggae zvuk, tek počela!

Već prve večeri  na Main stage-u je trijumfovao američki sastav Groundation, a nešto kasnije i velika jamajčanska zvezda novije generacije Protoje u pratnji sastava The Indignation, koji je veliku polularnost doživeo sa izlaskom drugog albuma “8 years affair. Sledećih večeri kao hedlajneri Mainstage-a nastupili su legendarni Inner Circle i Barrington Levy koji su oduševili virtuoznim umećem, dok je jedan od najpoznatijih dancehall umetnika današnjice Skarra Mucci nastupio poslednje večeri.

Osim Mainstage-a na kom su koncerti počinjali već od 20h, bogat i raznovrstan program se odvijao i na binama Dub Area, Overstage, Dancehall arena i Beach stage. Svojim prisustvom festival su uveličali i sastavi Mellow Mood i Quartiere Coffeeiz Italije, nemački izvođaci Jamaram, Jahcoustixts i Sentinel, Dub heart i Deadly Hunta iz Velike Britanije, Jah Sun iz Kalifornije, slovenački Roots in Session, Brain Holidaysiz Hrvatske i mnogi mnogi drugi.

Od umetnika iz Srbije zapažen nastup na Mainstage-u imao je Hornsman Coyote koji brzo osvaja srca ljubitelja kvalitetnog zvuka i pravih vrednosti, a polako i sigurno i evropsku pa i svetsku muzičku scenu. Na bini Over stage nastupao je i bend Killo Killo banda iz Novog Sada, dok je na Beach stage-u u ulozi selektora nastupio King Calypso iz Lazarevca. Podele ma kog tipa na Overjamu jednostavno nisu postojale, nije bio bitan stejdž, poreklo, nacionalnost, socijalni status, svuda je bio odlične muzike u kojoj je svako mogao da uživa. 

Već sada se zna da će se III Overjam održati od 13. do 17. avgusta 2014. godine na istom mestu.

One love & Jah bless !

Ostavi
komentar