Festivali

12.07.2014.

Zaječarska gitarijada: Sve je spremno za rock događaj leta! Gitarijada Zaječar
foto: Ivica Ivanovic
Zaječarska gitarijada: Sve je spremno za rock događaj leta!

Pet bina, prateći programi i odlična zabava

Ovogodišnja Zaječarska gitarijada se održava od 30. jula do 2. avgusta, i može se reći da su se organizatori majstorski potrudili – muzika na pet stejdževa, raznovrsni programski sadržaj, rok kamp i dobra atmosfera je više nego dovoljno da se ovog leta odlično provedete u Zaječaru!

Na glavnoj bini, Rock Stage-u, ove godine takmičiće se 14 bendova - Revolt, Genova, Holographic Human Element, D Zoo, El Kachon, GodDamn, Meda Vuk i Sandokan, Johnny Almost, Smoke Shakers, Kiza Bluza Band, Manitou, InTheRoom, Microwavei Kora. Veliko finale se održava 2. avgusta, a svi polufinalisti imaju mogućnost da učestvuju na Rok Akademiji, koja se održava par dana pre same manifestacije.

Ove godine stručni žiri čine Igor Polak, Nenad Kuzmić, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin i Dragutin Matošević, dok se na čelu istog nalazi Branimir Lokner, a pobednike, bilo po odluci publike bilo po odluci žirija, čekaju vredne nagrade koje podrazumevaju snimanje spota, albuma, PR podršku turneje i slične stvari.

Na istoj bini u revijalnom delu nastupiće Prljavo Kazalište, Partibrejkersi, Riblja Čorba, Kerber, Goblini, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Van Gogh, Death Saw, The Dibidus, Dža ili Bu, Pero Defformero, zatim gosti iz Bugarske, sastav Sevi, kao i prošlogodišnji pobednici – Mud Factory i Huti Ota Tre.

Pored Rock Stage-a, predviđeno je još 4 bine – World Music Stage (Lajko Felix, Balkan Strings i Sierra Leone's Refugee All Stars), zatim Bike Stage (Night Shift, Jimmy Roggers, Project Tosh, S.U.S., Helm, Čvrge i drugi), Felix Romuliana Stage (Viva Vox, Vlada Divljan i Marija Šerifović), kao i Guitar Art Stage, koja je ovogodišnja novina, i u okviru kog će biti organizovani otvoreni časovi sviranja gitare, gde će predavači Bojan Ivanovski, Bojana Nikolić, NikolaŽeljko Starčević imati i svoje nastupe.

Predviđeni su i programi Gitarijada Visual, u okviru kog će biti organizovana izložba stripa i fotografija, zatim Free Zone, koji sa sobom nosi brojne promocije i tribine, a tu je i jedan od najvažnijih pratećih programa Gitarijade koji postoji od samog početka – Rok kamp, koji je u vreme bivše Jugoslavije otvarao vrata čak nedelju dana pre početka Gitarijade! Ove godine Rok kamp počinje sa radom 30. jula, i očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva. Kamp je besplatan za posetioce (kao i svi programi Gitarijade), a organizatori su predvideli i jedan besplatan obrok dnevno za kampere.

Svi u Zaječar!

Ostavi
komentar