Festivali

21.04.2015.

Who See i M.O.R.T. prvi revijalni izvođači osmog Jelen Demofesta Who See
foto: PR Photo
Who See i M.O.R.T. prvi revijalni izvođači osmog Jelen Demofesta

Banjaluka sprema festival sa četrdeset izvođača za sredinu jula

Prvo veče osmog Jelen Demofesta, koji će se od 16. do 18. jula održati u Banjaluci, za hedlajnere će imati crnogorsku hip hop atrakciju Who See i pobednike Jelen Demofesta 06, hrvatski sastav M.O.R.T. Njima će se pridružiti i trećeplasirani bend na prethodnom Jelen Demofestu, slovenački Low Peak Charlie.

Who See je hip hop duo nastao 2000. godine i čine ga Kotoranin Dejan Dedović Dedduh i Novljanin Mario Đorđević Noyz. Prvi album genijalnog naslova „Sviranje kupcu“ su objavili 2007. godine. Pet godina kasnije za drugi album „Krš i drača“ dobijaju MTV nagradu za Best Adriatic Act. Pažnju šire javnosti osvajaju 2013. godine kada su izglasani kao predstavnici Crne Gore na Evroviziji u Malmeu. Aktuelni treći album „Nemam ti kad“ izdaju za Lampshade Media krajem 2014. godine.

Sastav M.O.R.T. iz Sinja su pobednici Jelen Demofesta 06. Sviraju punk blues od 2003. godine. Album „Odjel za žešće“ su snimili kao nagradu za osvojeno prvo mesto na Jelen Demofestu. Poznati su u regionu po iskrenim, jednostavnim i opuštenim nastupima.

Organizatori najavljuju otkrivanje ostalih imena revijalnih bendova Jelen Demofesta 08 uskoro i preporučuju da pratite demofest.org i njihovu Facebook stranicu jer vas tamo očekuju nagradne igre. Jelen Demofest ove godine obara rekord jer je na konkurs za takmičarske demo sastave stigla 461 prijava!

Ostavi
komentar

Povezano