Festivali

12.07.2014.

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na Nišvillu Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić
foto: Nišville PR Photo
Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na Nišvillu

Duo virtuoznih gitarista opet zajedno

Dvojica vrsnih gitarista, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, nastupiće na predstojećem Nišville festivalu 15. avgusta, tj. drugog dana festivala!

Saradnja dvojice muzičara traje već decenijama, što i ne čudi, jer su obojica postigli ogoromne uspehe na raznim poljima, pa je njihovo udruživanje bilo sasvim logičan potez, najpre na radost publike koja ih prati godinama.

Ime Vlatka Stefanovskog je poznato čak i onima koji ne prate te žanrove ili muziku uopšte, što govori o veličini „traga“ koji je on ostavio na muziku ovih prostora. Leb i Sol, u kojoj je Stefanovski svirao, postala je kultna grupa bivše Jugoslavije, a njegova solo karijera je takođe iznedrila brojne hitove, koji nisu poznati samo kod nas, već i u inostranstvu. Još jedna činjenica koja govori u prilog veličine uspeha koju je Stefanovski postigao je i njegovo spajanje jazz rock-a sa tradicionalnim melodijama ovog podneblja, čak mnogo pre nego što je world music kao pravac zaživeo u svetu!

Miroslav Tadić je išao drugačijim putem tokom svoje karijere – klasično obrazovanje je stekao u Srbiji, Italiji, Sjedninjenim Američkim Državama i važi za jednog od najsvestranijih muzičara posmatrajući muzičku scenu u globalu. Postao je prepoznatljiv po odličnom snalaženju u različtim muzičkim žanrovima (barok, klasicizam, jazz, blues, world music i drugi), kao i po unošenju klasičnih i flamenko elemenata u sviranje električne gitare. Svetski poznati časopis „Guitar Player“ ga je uvrstio među 30 najuticajnijih gitarista na svetskom nivou, a lista velikih imena iz sveta muzike sa kojima je Tadić sarađivao je poprilično dugačka – Placido Domingo, Howard Levy, Joachin Kuhn, Maria Joao, Djivan Gasparyan su samo neka od njih.

Ne propsutite ovaj fantastični nastup na Nišvillu 15. avgusta!

Vidimo se!

 

 

Ostavi
komentar