Festivali

30.07.2014.

Viva Vox večeras (30. jul) otvara Zaječarsku Gitarijadu Viva Vox
foto: PR Photo
Viva Vox večeras (30. jul) otvara Zaječarsku Gitarijadu

Nakon nezaboravnog nastupa na otvaranju prošlogodišnjeg EXIT-a, najpoznatiji domaći hor, Viva Vox, i ove godine nastupa na jednom čuvenom festivalu.

Ovoga puta se radi o Zaječarskog Gitarijadi koju će Viva Vox večeras (sredu 30. jul) svečano otvoriti!

Koncert Viva Vox-a počeće u 20 časova na rimskom arheološkom lokalitetu "Felix Romuliana" na kom se već godinama unazad održava svečano otvaranje Gitarijade. Iza nestandardnog učešća jednog hora na gitarističkom festivalu stoji ideja organizatora da prošire okvire shvatanja gitarističke muzike, pa će u tom duhu Viva Vox na sebi svojstven konceptualan način predstaviti svima dobro poznate domaće i strane rok hitove i poslužiti kao uvertira za tri dana klasičnog rok zvuka koji slede.

Ali, to nije sve! Nakon Zaječara, hor se seli u Niš, u potpuno drugačije okruženje, gde će u prvi plan istaći drugi, "mekši", deo svog senzibiliteta. Koncert na Nišville Jazz Festivalu u subotu 16. avgusta biće njihov prvi nastup u ovom gradu, a publika će imati prilike da čuje neke od svojih omiljenih numera sa žanrovski raznovrsnog repertoara Viva Vox-a. Festivalsko leto Viva Vox će zaokružiti 22. avgusta na Špancirfestu u Varaždinu. Biće to njihov prvi koncert pred hrvatskom publikom.

"Ovo je leto 'prvih nastupa' za nas. Do sada nismo pevali ni u Zaječaru ni u Nišu, iako nas je publika, pogotovo niška, često pitala kada ćemo doći u njihov grad. Posebna nam je čast što to sada činimo upravo na dva ovako velika i značajna, a opet toliko različita, festivala. U Hrvatskoj smo već gostovali, ali nastup na Špancirfestu će biti naš prvi celovečernji koncert u komšijskoj zemlji, i zbog toga mu se posebno radujemo. Osvajanje nove publike oduvek nam je predstavljalo veliki izazov i veliko zadovoljstvo.", rekla je ovom prilikom dirigentkinja hora, Jasmina Lorin (intervju sa Jasminom pročitajte klikom OVDE).

Bogat letnji angažman predstavlja najavu za prvi studijski album Viva Vox-a koji je uveliko u pripremi, a njegovo izdavanje očekuje se na jesen.

Ostavi
komentar

Povezano