Festivali

14.05.2015.

Viva Vox na Mikser Festivalu Viva Vox
foto: PR Photo
Viva Vox na Mikser Festivalu

Hor zatvara fest 7. juna

Specijalni gosti iznenađenja na sedmom Mikser Festivalu su sjajni “Vivavoksovci”, koji će, zajedno sa Dejan Petrović Big Bendom, zatvoriti muzički program najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti, u nedelju, 7. juna, na otvorenom stejdžu u Mostarskoj 5.

Nakon svog najvećeg koncerta do sada, na kojem je Viva Vox priredio događaj za pamćenje i dokazao nezamislivo, a to je da jedan hor može da napuni Arenu, ovaj jedinstveni hor ponovo će obradovati publiku, i to nastupom na Mikser Festivalu, 7. juna u 21 čas.

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine. 2009. godine, u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u našoj zemlji.
Širu popularnost u zemlji i svetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pesme “Du Hast” nemačkog benda Rammstein postao viralni hit na društvenoj mreži YouTube.
Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u januaru 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora naše zemlje pred celim svetom. Kao jedini muzički sastav izSrbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.

Ulaznice za peti dan Mikser Festivala su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 1000 dinara, dok je cena petodnevnog kompleta ulaznica 3000 dinara.

 

Ostavi
komentar

Povezano