Festivali

24.07.2014.

Večeras (četvrtak 24. jul) počinje Musicology! Musicology Festival
foto: Artwork
Večeras (četvrtak 24. jul) počinje Musicology!

Musicology festival, u organizaciji BitefArtCafe-a, održava se prvi put ove godine, na teniskim terenima na Kalemegdanu, a ovom prilikom joše jednom sumiramo šta će se slušati na ovom festu kvalitetne muzike!

Četiri headlinera – Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops će svirati svoje najveće hitove, ali pored njih ćemo čuti i numere sa njihovih novih izdanja!

Nicola Conte će premijerno publici u Srbiji predstaviti pesme sa svog novog albuma „Free Souls“, koji je izašao pre nešto više od mesec dana. Kritičari su osmi po redu studijski album Contea nazvali „nešto između svesti i duhovnosti“, a ovaj album takođe predstavlja Conteovu potrebu da da istraži dubinu ljudske duše, kao i njenu povezanost sa tom neverovatnom pojavom zvanom muzika.

Mario Biondi je za svoj poslednji album „Sun“ rekao da je to do sada njegovo najzrelije i najkompletnije ostvarenje. Biondi, koji nam u Srbiju dolazi posle uspešne turneje po Brazilu i Evropi, je na svom poslednjem izdanju sarađivao sa frontmenom benda Incognito, ali i nekim vrhunskim muzičarima, među kojima je svakako najpoznatija legendarna Chaka Khan.

Keziah Jones, otac blufunk žanra, nazvao je svoj poslednji album „Captain Rugged“, po svom alteregu, ali o glavnom junaku stripa koji dobijete uz Jonesovo izdanje. Keziah se na ovom albumu bavi imigracijama, izgnanstvom, srušenim snovima, ali ujedno prikazuje novo, moderno lice Nigerije i Lagosa, koji su puni mladih, talentovanih ljudi, ali nepravdno skrajnuti na margine globalne slike.

Dirty Loops je švedski trio koji je za veoma kratko vreme slavu stekao svojim neobičnim obradama pesama Lady Gage, Adele, Justina Timberlakea, ali se na nagovor njihovog menadžera trio okrenuo i autorskom radu, pa ćete na predstojećem festivalu čuti i numere sa njihovog debitantskog izdanja „Loopified“!

Pored stranih zvezda, imaćemo priliku da vidimo i domaće izvođače – tu će biti MaraQYa, (MR)RELIC, Vasil Hadžimanov i ManGroove, a ni ljubitelji house zvuka neće ostati uskraćeni jer će svoje setove (ovim redom) predstaviti Željko Kerleta, Nicola Conte, Al Jazzyra i Pookie.

Cena jednodnevne karte od danas iznosi 1500 dinara.

Vidimo se na Musicology-u! 

Ostavi
komentar

Povezano