Festivali

09.07.2014.

Vasil Hadžimanov i MaraQYa na Musicology festivalu Vasil Hadžimanov Band
foto: Ivana Čutura
Vasil Hadžimanov i MaraQYa na Musicology festivalu

Odlična domaća podrška stranim hedlajnerima na festivalu stvarno dobre muzike

Kao što smo već pisali, Musicology festival se održava od 24. do 27. jula na Kalemegdanu, a posetioci će moći da uživaju u više nego odličnoj muzici izvođača koje nam dovodi BitefArtCafe, organizator ovog jednistvenog događaja!

Verovatno već znate da su inostrani izvođači Nicola Conte, Keziah Jones, Mario Biondi i švedska atrakcija Dirty Loops, međutim i domaći sastavi koji će nastupiti pažljivo su izabrani, kako bi ceo festival bio u znaku zaista kvalitetne muzike!

Jedan od domaćih bendova koje ćemo slušati je MaraQYa, koji će na festivalu predstaviti nove pesme, sa albuma čiji izlazak očekujemo uskoro, a oni su pre nekoliko dana završili snimanje spota za prvi singl sa novog izdanja! Muzika MaraQYe je inspirsana soul-om sedamdesetih i hip-hop-om devedestih (tzv. NeoSoul), a izvođači koje članovi cene posebno su Erykah Badu, Stevie Wonder, Ray Charles, Alicia Keys, John Legend i drugi.

Vasil Hadžimanov bend na predstojećem festivalu sviraće numere sa prošlog, petog po redu studijskog albuma „Can You Dig It“, ali i numere sa prethodna četiri izdanja. Ovaj sastav postao je prepoznatljiv i jedinstven po načinu na koji spajaju jazz/fusion žanr sa melodijama našeg podneblja, a njihovi nastupi su zaista nešto posebno, jer Vasil i ekipa, kroz komunikaciju sa publikom i humor, zaista umeju da približe svoju muziku slušaocima, čak i onima koji nikada ranije nisu slušali tako nešto ili pak ne preferiraju ove žanrove.

MaraQYa će otvoriti Musicology festival i nastupiće pre Nicole Contea, dok je nastupa Hadžimanov benda zakazan za poslednji dan, kada će sastav nastupiti pre Šveđana Dirty Loops.

Vidimo se na Musicology festu!

Ostavi
komentar

Povezano