Festivali

24.06.2013.

Ućuti Pas iz Lazarevca pobednici BDF-a! Ućuti pas na Belgrade Demo Fest (Finale)
foto: Bojan Stevanovic
Ućuti Pas iz Lazarevca pobednici BDF-a!

Publika i žiri doneli istu odluku

Deset odličnih bendova nastupilo je u nedelju 23. juna pred punom baštom KST-a gde je održano finale Belgrade Demo Fest Live.

Čast da otvori veliko finale pripalo je grupi Meda Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi. Nakon njih pozornicom je zavladala beogradska post new wave grupa Centralna Aktivnost. Jedini ska orijentisani sastav na festivalu, Neke Face iz Zrenjanina, nastupio je treći po redu, dok je posle usledilo predstavljanje iskusne grupe Sivi. Energična četvorka iz Vranja, GodDamn, zasvirala je peta a Uzemljenje, čiji je idejni vođa Dejan Milošević rodom iz Sarajeva, bili su šesti po redu bend koji je nastupio u finalu Belgrade Demo Fest Live. Eksplozija u publici nastala je prilikom svirke lazarevačke šestorke Ućuti pas, a nastavila se i prilikom nastupa sledećeg benda, Dok7 iz Niša. Helm iz Priboja, kao pretposlednji sastav koji je nastupio u finalu, ubedljivo je izveo svoj pripremljeni repertoar. Takmičarski deo zatvoren je nastupom grupe Hadži prodane duše iz Užica.

Po završetku koncertnog predstavljanja svih finalista pristupilo se brojanju glasova publike i sabiranju bodova novinarskog i stručnog žirija u kome su bila brojna poznata medijska i muzička imena, ali i predstavnici velikih festivala i izdavačkih kuća.

Sveukupni pobednik festivala, na osnovu sabranih glasova publike, novinarskog i stručnog žirija, je grupa Ućuti pas iz Lazarevca, koja je prva i po pojedinačnim glasovima publike i stručnog žirija. Prvo mesto novinarski žiri dodelio je sastavu GodDamn iz Vranja.

Titulu najboljeg bubnjara odneo je Bratislav Stanković iz Dok7, koga je izabrao i proglasio Vladan Rajović iz Kanda Kodža i Nebojša. Dejan Najdanović Najda, pevač grupa Smak, Generacija 5 i Deliverance Inc za najboljeg vokala proglasio je Miodraga Dimitrijevića iz GodDamn. Radovan Kusaković iz Ućuti pas proglašen je za najboljeg gitaristu od strane Vladana Matića iz Del Arno Benda, a Miodrag Cvetković Cvele iz Bajage i Instruktora za najboljeg basistu odabrao je Milana Savića iz Ućuti pas.

Čestitamo pobednicima!

Ostavi
komentar